Myrrys Ferments on Tatu Hiitolan ja Maria Kivilaakson yhteisistä mielenkiinnon kohteista kumpuava projekti: Omaleimaisten, elämyksellisten oluiden ja muiden fermentoitujen juomien valmistamiseen keskittyvä projekti. Tatun ja Marian haluna on yhdistää uutta ja vanhaa perinnettä mielenkiintoisin ja yllätyksellisin tavoin, tyyli- ja kategoriarajoihin rennosti, suuntaa-antavina viitekehyksinä suhtautuen.
Fun fact: Sekä Maria että Tatu ovat opiskelleet Tuorlan juomatuotantokurssilla. Samalta, “pahamaineiselta”, vuoden 2011 kurssilta alalle ovat ponnistaneet myös mm. Hopping Brewstersin Kimmo Kyllönen, Kakola Brewing Companyn Peter Torniainen sekä Bock’s Corner Breweryllä vaikuttava Teemu Tapio.
TULOSSA OLEVAT JULKAISUT:
8/21 – Ajatta – Kveik Rye Stout – 6,7 til-%
Mustatorvisienellä maustettu ja kveik-hiivalla käytetty, tummanpuhuva ja umaminen, rukiinen stout.
8/21 – Litku – Unbittered IPA – 5,5 til-%
Katkeroimaton, sähäkkä indie IPA. Humalat: Eclipse, Citra, Simcoe
10/21 – Keppada – Lager – 4,7 til%
Sopivan ätäkästi humaloitu punertava lager-keppada huruilta huruille. Humalat: Eclipse, Wakatu
Syksy/21 – TBA – Humalavetoinen ilottelu – 5,5 til-%
Talvi/21 – TBA – Rommitynnyri-BA
Kevät/22 – TBA – Punaviinitynnyri-BA
MISSÄ:
20.8.2021 Tankerfest, Tallinna
27.-28.8.2021 Olutsatama, Jyväskylä